nieuws

Weggehaalde haaientanden zorgen voor gevaar rotonde stroomzijde

03/11/2023

Tijdens de werkzaamheden voor de HOV zijn op de Stroomzijde alle wegmarkeringen weggehaald. Ook de haaientanden bij de rotonde Stroomzijde en Aristoteleslaan zijn verwijderd. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

Dit betekent dat de fietsers daar ogenschijnlijk geen voorrang meer hebben terwijl ze dat wel gewend zijn en nog steeds hebben natuurlijk. Voor auto’s is het nu niet duidelijk of ze nu wel of geen voorrang moeten verlenen. Er staat nog wel een bord deels verscholen achter een paal en een boom, maar de borden zijn nu tegenstrijdig met de informatie op de weg.

Nu het langer donker is, leidt deze verwarring mogelijk tot gevaarlijke situaties. Helemaal omdat er nu meer verkeer langskomt dat hier vroeger niet langsreed, maar nu moet omrijden voor werkzaamheden bij de Gordiaanse knoop. Dit extra verkeer kent misschien de voorrangsregels zoals die altijd hebben bestaan voor deze rotonde.

Update 7 november 2023:

Dit lijkt tijdelijk opgelost, met verf zijn nieuwe haaientanden op de weg gespoten. De vraag blijft echter wel hoe lang deze haaientanden blijven zitten want na 1 dag vervagen ze al doordat er veel auto’s overheen rijden. We houden het in de gaten want extra veiligheid op deze onoverzichtelijke rotonde is belangrijk.