nieuws

Park Blaricummermeent tentoongesteld op internationale landschapsbeurs

18/10/2023

Het park langs de Meentstroom in de Blaricummermeent wordt tentoongesteld bij een internationale landschapsarchitectuur beurs in Barcelona. Trots kunnen we zijn dat het park hiervoor uitgekozen is. Maar let op, het gaat hier niet om de huidige staat van het park maar om het oorspronkelijke ontwerp van de openbare ruimte van de Blaricummermeent. Dit ontwerp van Loos van Vliet is geselecteerd om tentoongesteld te worden tijdens de komende internationale landschapsarchitectuur beurs Biennal in Barcelona. Deze beurs vindt plaats 24 tot en met 28 november.

Het ontwerp is ook opgenomen in de catalogus en op de officiële website: https://landscape.coac.net/de-blaricummermeent-residential-area

Het lineair park in onze wijk was een parel waar we vanaf het begin trots op waren. Gedurende de bouw van onze wijk werd het park voortreffelijk onderhouden en diende het als een oase van schoonheid voor zowel bewoners, bezoekers als nieuwe kopers. Door misverstanden en fouten bij de overgang van het projectbureau naar de gemeente kwam hier echter een einde aan en werd het onderhoud een tijdlang nagelaten. Onkruid nam de overhand en de eens zo weelderige bloemenpracht verdween langzaam uit het park.

Inmiddels heeft de gemeente dit jaar grote stappen ondernomen om het park weer te voorzien van nieuwe planten en bloemen. Langs de Meentstroom schitteren nu opnieuw bloemen, misschien niet op het niveau van het oorspronkelijke ontwerp maar alles oogt weer mooier dan onkruid.

Het herstel van dit park is niet alleen van esthetisch belang, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van het dagelijks leven. Laten wij als wijkbewoners ook samenwerken om ervoor te zorgen dat het park zijn schoonheid behoudt. Het onderhoud ligt bij de gemeente natuurlijk maar iedereen kan helpen door zwerfafval op te ruimen of door bomen, perkjes of stukjes grond te adopteren en te onderhouden. Of misschien heb je zelf nog wel leuke of verrassende andere ideeën. Als je hulp nodig hebt bij de uitvoering van deze ideeën neem dan contact op met de wijkvereniging. Samen zorgen we ervoor dat het een plek blijft waar we allemaal van kunnen genieten en trots op kunnen zijn.

Meer informatie over het lineair park is te vinden op onze website: https://blaricummeenthet.nl/lineair-park/

De foto’s hieronder zijn eigendom van Loos van Vliet en zijn van het originele ontwerp en uitvoering.