nieuws

Buslijn 200 toch niet over de Stroomzijde? Geef je mening!

08/05/2024

Busmaatschappij Transdev stelt een aantal wijzigingen voor in hun dienstregeling in het Gooi die in moeten gaan vanaf 10 december 2024. Inwoners en reizigers kunnen hierover meepraten op de website van Transdev: www.transdev.nl/vervoerplan. Tot en met 19 mei kan je hier jouw mening geven over de wijzigingen.

Een van de wijzigingen van Transdev voor het busnetwerk in het Gooi is het opheffen van buslijn 200. Buslijn 200 is een spitslijn die sinds augustus 2021 rijdt tussen Huizen en Utrecht Science park. Na het voltooien van de HOV werkzaamheden zou de buslijn de route verleggen van ’t Merk in Huizen naar de Stroomzijde in de Blaricummermeent. Waar ook de HOV buslijn 320 gaat rijden.

Vanwege de verwachte hoge frequentie van de HOV buslijn op de Stroomzijde heeft de gemeente Blaricum in de zomer van 2021 een verzoek ingediend bij de provincie Noord-Holland en busmaatschappij Transdev waarin werd gevraagd of buslijn 200 in de toekomst over ’t Merk en de Randweg zou kunnen blijven rijden in plaats van te verplaatsen naar de Stroomzijde.

Dit verzoek werd gedaan naar aanleiding van een motie die aangenomen was in de gemeenteraad. De motie was ingediend door Hart voor Blaricum. Dit verzoek kwam voort uit zorgen van bewoners van de Stroomzijde over de verkeersveiligheid voor kinderen vanwege de verwachte grote toename van het aantal bussen voor de HOV buslijn 320 en buslijn 200.

Het verzoek van de gemeente Blaricum werd in oktober 2021 echter afgewezen. Busmaatschappij Transdev en de provincie Noord-Holland weigerden hun medewerking te verlenen aan het verzoek van de Blaricumse gemeenteraad om de buslijn 200 ook in de toekomst op ’t Merk te houden.

Nu een paar jaar later lijkt er toch alsnog een einde te komen aan buslijn 200 over de Stroomzijde. Via de website van Transdev kan je jouw mening geven over deze wijziging. Op pagina 2 van de vragenlijst kan je aangeven of je het opheffen van buslijn 200 een goed idee vindt of niet.

Dat buslijn 200 niet meer over de Stroomzijde komt te rijden naast de vele HOV bussen die daar per uur langs gaan komen lijkt een mooie bonus, iets wat de inwoners en de gemeenteraad eerder dus al wilden. Is dit mogelijk ook het begin van meer wijzigingen in de dienstregeling over de Stroomzijde? De toekomst zal het uitwijzen.

Geef je mening op www.transdev.nl/vervoerplan